Vier consortia aan de slag binnen Complexity in Health & Nutrition
Op 8 juni heeft het bestuur van het NWO-domein Exacte en Natuur- wetenschappen vier aanvragen toegekend binnen het onderzoeksprogramma Complexity in Health & Nutrition. Barbara Bakker, Theo de Kok, Natal van Riel en Jacco Wallinga gaan aan de slag met hun onderzoeksprojecten naar de werking van complexe systemen op het gebied van gezondheid en voeding.
In totaal zijn er binnen het programma 15 vooraanmeldingen ingediend, waarna uiteindelijk 7 volledige aanvragen volgden. Het budget voor dit programma is een miljoen euro (M€ 1,0) en is beschikbaar gesteld door het voormalig NWO-gebied Exacte Wetenschappen. 1 van de toegekende onderzoeksprojecten is:
Multiscale modelling of state transitions in the host-microbiome-brain network
Prof. dr.
B.M. (Barbara) Bakker – UMCG
Een vezelrijk dieet beschermt mensen tegen obesitas en de gevolgen ervan. Darmbacteriën zetten voedingsvezels om in azijnzuur, propionzuur en boterzuur, stoffen die een gezonde vetverbranding bevorderen. De onderzoekers willen met computermodellen inzicht krijgen in het onderliggende mechanisme en bijdragen aan een doeltreffender toepassing van prebiotica (vezels) en probiotica (bacteriepreparaten).
- Link to NWO nieuws
- Umcg Nieuws item : Ruim 2,5 ton voor UMCG-onderzoek naar pre- en probiotica
Last modified: | 29 June 2017 07.29 a.m. |
More news
-
10 June 2024
Swarming around a skyscraper
Every two weeks, UG Makers puts the spotlight on a researcher who has created something tangible, ranging from homemade measuring equipment for academic research to small or larger products that can change our daily lives. That is how UG...
-
21 May 2024
Results of 2024 University elections
The votes have been counted and the results of the University elections are in!