Promovendi RUG steeds tevredener over promotietraject
De tevredenheid van promovendi met het verloop van het promotietraject is sinds 2009 verder toegenomen. Dit blijkt uit de promovendi-enquête 2011, die werd ingevuld door 42 procent van alle promovendi van de RUG.
In 2011 zijn de promovendi van de Rijksuniversiteit Groningen voor de tweede keer geënquêteerd. De eerste keer gebeurde dat in 2009. De uitkomsten laten zien dat de tevredenheid van de promovendi over de meeste aspecten rond het promotietraject verder is toegenomen. Dit ondanks een aanzienlijke toename van het aantal promovendi (werknemers en bursalen) inde afgelopen twee jaren.
Evaluatieaspect |
Uitkomsten 2009 |
Uitkomsten 2011 |
Organisatie begeleiding |
3.23 |
3.35 |
Kwaliteit begeleiding |
3.18 |
3.28 |
Expertise en ondersteuning |
3.03 |
3.13 |
Training en Supervision Plan |
2.77 |
2.66 |
Onderwijs |
2.84 |
3.03 |
Werkomstandigheden |
3.01 |
3.10 |
Algemene tevredenheid |
3.20 |
3.29 |
De schaal waarop de tevredenheid gescoord is, loopt van 1 tot 4.
Verbeterpunten
Natuurlijk zijn er ook punten die verbeterd kunnen worden. Dat zijn naast het ‘training and supervision plan’, de informatievoorziening aan promovendi op het gebied van de carrièreplanning, het onderwijsaanbod en het verkorten van de promotieduur.
Alle aandachtspunten zullen door de facultaire Graduate Schools worden opgepakt.
Meer informatie
De uitgebreide rapportage van de promovendi-enquête 2011 kunt u vinden op www.rug.nl/graduateschools.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:49 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...